Trons styrka

EFS Helsingborg 26 juli 2020
Ulf Gustafsson

Evangelium

Lukasevangeliet kapitel 9, vers 28-36

Ungefär en vecka senare tog han med sig Petrus och Johannes och Jakob och gick upp på berget för att be. Medan han bad förvandlades hans ansikte, och hans kläder blev vita och lysande. Och två män samtalade med honom. Det var Mose och Elia som visade sig i härlighet, och de talade om hans uttåg ur världen som han skulle fullborda i Jerusalem. Petrus och de andra hade fallit i djup sömn men vaknade och såg hans härlighet och de båda männen som stod tillsammans med honom. När dessa skulle lämna honom sade Petrus till Jesus: ”Mästare, det är bra att vi är med. Låt oss göra tre hyddor, en för dig och en för Mose och en för Elia” — han visste inte vad han sade. Men medan han talade kom ett moln och sänkte sig över dem, och när de försvann i molnet blev lärjungarna förskräckta. En röst hördes ur molnet: ”Detta är min son, den utvalde. Lyssna till honom”, och när rösten ljöd stod Jesus där ensam. Lärjungarna teg om vad de hade sett, och vid den tiden berättade de ingenting för någon.


”På femtio dygn har embryot gått från en cell till många miljoner, alla exakt programmerade för sina specifika uppgifter. Hur denna fantastiska utveckling styrs i detalj är i stora stycken fortfarande en gåta. Se på detta öga, på handen och fingrarna. Omkring 100 000 arvsanlag finns i varje cell. Hur vet cellen att den ska bli en del av hornhinnan, linsen, glaskroppen, näthinnan eller synnerven? Vilka arvsanlag som skall slås på i rätt ögonblick och vilka som ska slås av?”

(ur: ett barn blir till, av Lennart Nilsson)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.