Alpha

God mat & livsfrågor.

Välkommen till Alpha – en helt annorlunda kvällskurs. Alpha är kort sagt en grundkurs i kristen tro. 27 miljoner människor i 169 länder har redan gått Alpha och nu har du chansen. Vi äter god mat tillsammans, lyssnar på ett kort föredrag och delar sedan våra egna tankar. Alpha är för alla som vill utforska livsfrågorna – det finns alltså inga som helst krav på förkunskaper eller att din tro ska vara på ett visst sätt. Nix, du är välkommen som du är. Alpha startar i EFS-kyrkan Helsingborg tisdagen den 17 mars 18:30 

Vad är Alpha?
Alphakursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristendomen egentligen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Vem är Alpha för?
Alpha Kursen är främst avsedd för personer som inte brukar gå i kyrkan men är öppen för alla som vill delta. Alla är välkomna!

Varför delta i Alpha kursen?
Deltagare kommer på Alpha-kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har speciella frågor de vill diskutera. Många deltagare har aldrig varit i kyrkan och
andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de vill veta mer om den kristna tron.

UPPLÄGGET av kursen: 
Alpha kursen varar under tio veckor, med en dag eller en helg i mitten. Varje samling inleds med en måltid, sedan ett kort föredrag där man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion där alla kan ställa frågor och bidra med sina åsikter. Det kostar inget att delta i Alphakursen däremot kommer vi ta betalt för maten vid varje tillfälle.

18:30 Samling där vi börjar att äta tillsammans
19:15 Föredrag, vi kommer titta på undervisning på film.
20:45 samtal i smågrupper utifrån det vi lyssnat till.
Kvällen är slut senast 21:00

Låter det intressant? Anmäl dig nedan till första prova-på-kvällen den 17 mars 18:30 i EFS-kyrkan, bruksgatan 27. Efter det tillfället bestämmer du dig om du vill gå kursen.

Fler frågor? Hör av dig till vår präst, Daniel! , daniel.svensson@efshelsingborg.se, 0709857222