Alpha

Välkommen till Alpha – en helt annorlunda kvällskurs. Alpha är kort sagt en grundkurs i kristen tro. 27 miljoner människor i 169 länder har redan gått Alpha och nu har du chansen. Vi lyssnar på ett kort föredrag och delar sedan våra egna tankar. Alpha är för alla som vill utforska livsfrågorna – det finns alltså inga som helst krav på förkunskaper eller att din tro ska vara på ett visst sätt. Nix, du är välkommen som du är.

Vad är Alpha?
Alphakursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristendomen egentligen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Vem är Alpha för?
Alpha Kursen är främst avsedd för personer som inte brukar gå i kyrkan men är öppen för alla som vill delta. Alla är välkomna!

Varför delta i Alpha kursen?
Deltagare kommer på Alpha-kursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har speciella frågor de vill diskutera. Många deltagare har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de vill veta mer om den kristna tron.

UPPLÄGGET av kurstillfällena: 

18:30 välkommen till dukat bord, vi äter tillsammans. 

19:30 Undervisning utifrån kvällens tema. Sker via inspelade filmer. 

20:00 Kaffe / The och kaka. Vi samtalar i mindre grupper om det vi lyssnat på. 

Kursen är 10 tillfällen med en lördag. Mer om det kommer senare. 

Låter det intressant? Anmäl dig nedan till första prova-på-kvällen, den 5 sep kl. 18:30. Efter det tillfället bestämmer du dig om du vill gå kursen. Allt utom lördagen är helt gratis!

Fler frågor? Hör av dig till kursledare Henrik Brink, 0702024077