Den gode herden – 23 april 2023

Predikant Daniel Svensson

Psaltarpsalm

Psalm 23

En psalm av David. Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära. Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg. Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden. Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever.

Evangelium

Johannesevangeliet kapitel 10, vers 22-30

Nu inföll tempelinvigningsfesten i Jerusalem. Det var vinter,
och Jesus gick omkring i Salomos pelarhall i templet.
Då omringade judarna honom och sade: ”Hur länge skall du hålla oss i ovisshet? Om du är Messias, så säg det öppet.”
Jesus svarade: ”Jag har sagt er det, men ni tror det inte. Gärningarna som jag gör i min faders namn vittnar om mig.
Men ni tror inte, därför att ni inte hör till mina får.
Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.
Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå under, och ingen skall rycka dem ur min hand.
Vad min fader har gett mig är större än allt annat, och ingen kan rycka det ur min faders hand.
Jag och Fadern är ett.”

Texter ur Bibel 2000 ©Svenska Bibelsällskapet


Swish 123 652 4086

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.