Prövningens stund – 6 mars 2022

EFS Helsingborg  6 mars 2022
Daniel Svensson, predikan
 

Evangelium

Matteusevangeliet kapitel 16, vers 21-23


Från den tiden började Jesus förklara för sina lärjungar att han måste bege sig till Jerusalem och lida mycket genom de äldste och översteprästerna och de skriftlärda och bli dödad och bli uppväckt på tredje dagen.
Petrus tog honom då avsides och började förebrå honom och sade: ”Må Gud bevara dig, herre. Något sådant skall aldrig hända dig.”
Men Jesus vände sig om och sade till Petrus: ”Håll dig på din plats, Satan. Du vill få mig på fall, för dina tankar är inte Guds utan människors.”

Efraims Syrierns bön

Herre och mästare över mitt liv, tag bort ifrån mig lättjans, modlöshetens, maktlystnadens och de tomma ordens ande. Skänk mig din tjänare kyskhetens, ödmjukhetens, tålamodets och kärlekens Ande. O, Herre och konung, låt mig se mina synder och inte döma min broder, ty välsignad är Du i evigheters evighet. Amen

Texter ur Bibel 2000 ©Svenska Bibelsällskapet


Swish 123 652 4086

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.