Guds ankomst – 21 dec 2020

EFS Helsingborg 21 december 2020
Daniel Svensson


Ps 89:2-4 och 35-27

Om Herrens nåd vill jag alltid sjunga, för alla tider göra din trofasthet känd. Jag säger: Din nåd är befäst för evigt, i himlen består din trofasthet. ”Jag slöt ett förbund med min utvalde, min tjänare David gav jag min ed: …

… jag skall inte kränka mitt förbund och inte ändra det jag har sagt. Detta har jag svurit vid min helighet: David skall jag aldrig svika, hans ätt skall råda för evigt. Hans tron skall bestå som solen,


Jak 5:7-11

Herrens ankomst är nära

Bröder, var tåliga tills Herren kommer. Jordbrukaren ser fram mot att jorden skall ge sin dyrbara skörd och väntar tåligt på höstregn och vårregn. Ha tålamod ni också, och visa fasthet, ty Herrens ankomst är nära. Klaga inte på varandra, bröder, så blir ni inte dömda. Domaren står utanför dörren. Ta profeterna som talat i Herrens namn till ert föredöme i att lida och visa tålamod. Ja, vi prisar dem saliga som håller ut. Ni har hört om Jobs uthållighet, och ni har sett hur Herren lät det sluta, ty Herren är rik på medlidande och barmhärtighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.