Guds ankomst – 12 dec 2020

EFS Helsingborg 12 december 2020
Daniel Svensson


Ps 89:2-4 och 20-25

Om Herrens nåd vill jag alltid sjunga, för alla tider göra din trofasthet känd. Jag säger: Din nåd är befäst för evigt, i himlen består din trofasthet…

… Du talade en gång i en syn, du sade till dina trogna: ”Jag kröner en hjälte, jag upphöjer en yngling ur folket. Jag har funnit David, min tjänare, och smort honom med min heliga olja. Min hand skall vara hans fasta stöd, min arm skall ge honom styrka. Ingen fiende skall överrumpla honom, ingen våldsman skall kuva honom. Jag skall krossa alla fiender i hans väg och slå ner dem som hatar honom. Min trofasthet och nåd skall följa honom, i mitt namn vinner han seger.


Rom 15:5-7 och 13

Måtte uthållighetens och tröstens Gud göra er eniga efter Kristi Jesu vilja, 6så att ni alla med en mun prisar vår herre Jesu Kristi Gud och fader. Godta därför varandra, så som Kristus har godtagit er till Guds ära…

… Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er ett allt rikare hopp genom den heliga andens kraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.