Guds ankomst – 10 dec 2020

EFS Helsingborg 10 december 2020
Daniel Svensson


Ps 80:8-16

Gud Sebaot, upprätta oss, låt ditt ansikte lysa så att vi räddas! En vinstock tog du från Egypten, du drev undan folken och planterade den. Du röjde mark och den slog rot och uppfyllde landet. Bergen täcktes av dess skugga och mäktiga cedrar av dess grenar. Den sträckte ut sina rankor till havet och sina skott ända till Eufrat. Varför rev du ner muren omkring den så att alla som går förbi kan plocka? Vildsvin från skogen kan skövla den, markens smådjur kan äta den kal. Gud Sebaot, vänd tillbaka, blicka ner från himlen och se! Ta dig an denna vinstock, den ranka din hand har planterat.


2 Pet 3:8-13

Men en sak får ni inte glömma, mina kära: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag. Det är inte så som många menar, att Herren är sen att uppfylla sitt löfte. Han dröjer för er skull, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig. Men Herrens dag kommer som en tjuv. Den dagen skall himlarna försvinna med dån, himlakropparna upplösas i eld och jorden och allt som människan gjort där förgås. När nu allt detta skall upplösas, då måste ni leva heligt och fromt på alla sätt medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst, dagen som får himlarna att upplösas i eld och himlakropparna att smälta i hetta. Men efter hans löfte väntar vi på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.