Fjärde söndagen i påsktiden

”Vägen till livet” – EFS Helsingborg 22 april 2018
Daniel Svensson

Evangeliet enligt Johannes kapitel 16, vers 16 – 22

En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen. Då sade några av lärjungarna till varandra: ”Vad menar han när han säger: ’En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen’, och när han säger: ’Jag går till Fadern’?” De sade: ”Vad menar han med ’en kort tid’? Vi förstår inte vad han säger.” Jesus märkte att de ville fråga honom och sade till dem: ”Ni undrar varför jag sade: ’En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni skall se mig igen’? Sannerligen, jag säger er: ni kommer att gråta och klaga, men världen skall glädja sig. Ni kommer att sörja, men er sorg skall vändas i glädje. När en kvinna skall föda har hon det svårt, för hennes stund har kommit. Men när hon har fött sitt barn minns hon inte längre sina plågor i glädjen över att en människa har fötts till världen. Nu har också ni det svårt. Men jag skall se er igen, och då skall ni glädjas, och ingen skall ta er glädje ifrån er.”

Ps 37:5
Lägg ditt liv i Herrens hand.
Lita på honom, han kommer att handla.

Heb 10:36
Uthållighet är vad ni behöver för att kunna göra Guds vilja och få vad han har lovat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.