Lokala visioner

Renoveringen av kyrkan klar. Vi har fått en helt ny – åtminstone känns det så – gudstjänstlokal med sänkt scen, nya stolar, nyslipat golv, nya instrument och en helt ny belysning av kyrkorummet. Nya toaletter och ett nytt kontor till de anställda.

Du kan läsa mer och förkovra dig i våra lokala visionerna här.

kyrksal

Även om insamlingen, formellt sett är avslutad, får du gärna skänka en direktriktad gåva, skulle du önska det. Det finns flera sätt att ge:

DIREKT GÅVA – Du kan alltid skänka en direkt gåva genom antingen:

  1. Överföring till bankgiro 116-7055. Märk inbetalningen ”Lokala visioner”
  2. Betala med kort. På plats i kyrkan kan du använda vår kortbetalningsstation och betala direkt till Lokala visioner. Osäker hur? Fråga gärna om hjälp.
  3. Betala med mobilen. Du kan ”swisha” över pengar till nr. 123 652 4086. Märk din betalning ”Lokala visioner” (läs mer på getswish.se)

LÖFTESGÅVA – Om du inte vill skänka en summa på studs, men kan tänka dig en större gåva över tid (t.ex. 5000 sek/år) så kanske en löftesgåva är något för dig. Använd formuläret längst ner på sidan och välj det som passar dig/er bäst.

FÖRSAMLINGSLÅN – Du kan även välja att låna pengar till församlingen. Låter detta intressant? Då kan du kontakta Håkan Henningsson för mer information.
Församlingen lånar, med detta upplägg, pengar av dig som enskild. Vi upprättar ett lånekontrakt oss emellan, med lånesumma, ränta, löptid och hur återbetalningen läggs upp. Villkoren kommer vi överens om i varje specifikt fall, men som utgångspunkt tänker vi oss följande:
– lånesumma, 5.000 – ca 50.000:-
– ränta, (låg) till exempel 0%
– löptid, ca tio år
– återbetalning, lämpligen årsvis, gärna amorteringsfrihet de första åren
Ett förslag till skuldebrev hittar du här.

KÖP EN MIDDAG – Vill du äta god mat? Vill du träffa vänner du kanske inte annars skulle ätit middag med? Då kan du få köpa en middag hos någon i församlingen. Läs mer och anmäl dig här.

FONDER – Vi har ansökt om medel (100.000 kr) för vissa delar av renoveringen från allmänna arvsfonden. Dessvärre är det inte möjligt att söka medel av SST (Statens Stöd till Trossamfund) då de stängt möjligheten att ansöka under 2016, eftersom de har så många ansökningar redan. Har du ytterligare erfarenhet av sådana här ansökningar, kontakta Håkan Henningsson!

Ingen kan – eller ska för den delen – göra allt, men alla kan vi göra något.
Tack för att DU vill hjälpa till att förverkliga våra lokala visioner.


Till och med 2016-11-30 har vi samlat in:

  • Sälj en bänk, köp en stol eller en middag:  49.600 kr
  • Direkta gåvor:  384.511,85 kr
  • Församlingslån:  100.000 kr
  • Banklån:  2.000.000 kr

Summa:  2.534.111,85 kr

Den ekonomiska planeringen för lokala visioner ser ut så här.


ANMÄLAN TILL LÖFTESGÅVA

[contact-form-7 id=”2346″ title=”Löftesoffer – Lokala visioner”]