Nyårshälsning från prästen.

God fortsättning på det nya året.

Vi går mot ljusare tider, märker ni det? Dag efter dag blir det ljusare, några minuters längre ljustid per dag gör en stor skillnad. Vi har lämnat 2017 bakom oss och hoppat in i ett nytt år. Både glädjeämnen och sorger finns med oss när vi tar farväl av det gamla och säkert finns det både förhoppningar och rädsla när vi ser fram emot det nya. Nyårsdagens tema på kyrkoåret är en bra grund att stå på inför ett nytt år: I Jesu namn. Det får vi skriva över det som varit och över det som kommer.

Vilken otrolig gåva att få överlämna allt i Guds händer. Alla misslyckanden, alla framsteg, alla förhoppningar alla rädslor får läggas i Guds famn. Han har gett oss ett löfte att för ”dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut” Rom. 8:28

Jag är väldigt glad för min första termin som präst i EFS-kyrkan Helsingborg. Det har varit en intensiv termin på många sätt för vår familj men vi känner nu att vi har landat väldigt bra i Helsingborg och i vårt radhus i Ramlösa. Min fru Emelie trivs väldigt bra på ICA Hamilton där hon jobbar och barnen har det bra på förskolan som ligger 30 meter från vårt hus. Tack för allt stöd, all värme och alla förböner som har omslutit vår familj under denna tid. Nu är vi väldigt spända på vad Gud vill göra i vår församling under 2018. Här är några saker som ni inte får missa:

  • Vi kommer börja en temaperiod den 14 januari som sträcker sig över fyra söndagar: UPP IN UT är temat och vi kommer prata om vår vision och vad som är vårt uppdrag som församlingen. Jag hoppas verkligen att du kan prioritera dessa söndagar för jag tror att det kommer bli viktiga samlingar för vår gemenskap. Missar du en gudstjänst så lyssna gärna i efterhand på vår hemsida. Inte för att predikningarna är så himla bra utan för att jag vill att vi ska göra den här resan tillsammans.
  • Vi fortsätter med bön i kyrksalen varje tisdag 19:00. Detta är vår viktigaste samling efter gudstjänsterna och jag hoppas att fler kan hitta till tisdagsbönen under våren. Du kanske inte kan vara med varje tisdag men ett eller två besök under denna termin hade betytt mycket.
  • Vi erbjuder en Alphakurs med start den 1 feb 18:30. Detta är vårt gemensamma missionsprojekt denna termin och jag vill att vi alla bär detta i bön och hjälps åt att sprida nyheten och bjuda in vänner, kollegor och grannar. Vill du hjälpa till med mat eller förbönstjänst, hör av dig till mig!
  • Lördagen den 10 mars kommer vi ha en förmiddag med Jan Sturesson (ordförande i ICCC International christian chamber of commerce)  om ”arbetslivets teologi”. Kan det vara så att Gud har en plan och en tanke med ditt arbete? Planera in denna lördag som börjar 09:00 med frukost och slutar 12:00

Mycket mer händer och det kan ni läsa om här på hemsidan. Till slut vill jag skicka med en bibeltext för bön och eftertanke inför det nya året:

Jag ser upp emot bergen: varifrån skall jag få hjälp? Hjälpen kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida. Solen skall inte skada dig om dagen, inte månen om natten. Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv. Herren bevarar dig i livets alla skiften, nu och för evigt.  Ps. 121

Guds välsignelse / Daniel Svensson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.